Recepti sa Stilom

Šaran sa pirinčem

Ukusno i zanimljivo jelo
Recepti 27.08.2013. - 12:45h
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg šaran
  • 200g pirinač
  • pola struka praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 100ml crno vino
  • 150ml Ulje
  • peršun
  • Origano
  • Ruzmarin
  • bosiljak
  • kašičica aleve paprike
  • So
  • biber
  • kašičica biljnog začina

Sitno sečen praziluk propržite na malo ulja, dodajte pirinač i nalijte vodom da prekrije pirinač. Pomešajte, pospite biljnim začinom, sitno seckanim peršunom i belim lukom, origanom, ruzmarinom i bosiljkom. Sipajte ulje i sve dobro promešajte. Očišćenog šarana zasecite na nekoliko mesta, posolite i dobro premažite mešavinom ulja i začina. U vatrostalnu činiju sipajte pirinač i odozgo stavite šarana. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 20 minuta na 250 stepeni. Sklonite foliju, prelijte crnim vinom i vratite u rernu dok riba ne porumeni.

 

Savet: Ako nemate vremena za postepeno otapanje zamrznute ribe, stavite je u plastičnu kesicu, zavežite joj krajeve i potopite u toplu vodu

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...