Rajski zalogaji

Slatki dragulj Austrije: Malakof torta

Ova austrijska poslastica će vas zavesti kremastim filom i ukusom badema
Recepti
15:54h Autor:
Slatki dragulj Austrije: Malakof torta
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 280 g putera
  • 6 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 200 g mlevenih badema
  • šolja slatke pavlake
  • 3 kašike ruma
  • 40 piškota + još za dekoraciju
  • šolja mleka
  • šolja badema (za ukrašavanje torte)
  • šećer u prahu ili šlag za dekorisanje torte

1. Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.

2. Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi.

3. Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijala, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći.

4. Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojite ivice torte i zatim skinite prsten kalupa.

5. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.

Letnja hit poslastica! Voćni ražnjići: Osvežavajuća riznica vitamina! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs