Probajte, oduševićete se

Čokoladna torta sa cimetom

Neodoljiva kombinacija kremastih struktura i delikatnog ukusa cimeta ostaviće vas bez daha
Recepti 24.10.2014. - 21:06h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4 jajeta
  • cimet
  • 225g šećera
  • 100g brašna
  • 75g Gustina
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika mlevenih lešnika
  • 5 kašičica kakaa
  • 7 kašičica strugane čokolade
  • 50g maslaca
  • 8 listova želatina
  • 200ml mleka
  • 50g čokolade
  • 150ml čoko-jogurta
  • 800ml pavlake
  • 2 kašičice učvršćivača za šlag

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja, pola kašičice cimeta, četiri kašike vode i 175 g šećera. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, prosejte preko krema, dodajte i mlevene lešnike, kašiku kakaa i kašiku rendane čokolade. Dodajte i mekani maslac, zamesite. Masu sipajte u kalup (prečnika 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje, pecite oko 30 minuta. Izvadite, skinite papir, ohladite.

 

2. Biskvit dva puta vodoravno presecite. Donju koru učvrstite prstenom. Želatin rastopite. Zagrejte mleko, 1/2 kašičice cimeta i 50 g šećera, ne kuvajte. U tome rastopite čokoladu. Sipajte želatin, promešajte i malo ohladite. Čoko-jogurt sipajte u još mlaku masu. Umutite 600 ml pavlake, sjedinite sa masom.

 

3. Sa 1/3 krema premažite donju koru, pokrijte drugom, sa 1/3 krema premažite, staviti treću, pa sve premažite ostatkom krema. Tortu hladite četiri sata. Skinite prsten. Pomešajte učvršćivač, prstohvat cimeta i kašičicu kakaa 200 ml pavlake sa tim umutite, pa sa delom toga premažite tortu okolo, pospite sa dve kašike čokoladnih strugotina.

 

4. Po želji, ukrasite sa još rendane čokolade, mlevenim lešnicima ili šlagom sa ukusom čokolade.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...