Recepti sa Stilom

Lignje u sosu

Šargarepu, tikvice i praziluk isecite na tanke štapiće
Recepti 05.04.2013. - 10:49h
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 800g očišćenih lignji
  • 200g šargarepe
  • 300g tikvica
  • 150g Praziluka
  • 2 maslinovog ulja
  • bibera i suvog začina od povrća
  • Soli
  • 30ml soja sosa
  • 20g Gustina
  • 600g kuvanog pirinča

Očišćene lignje napunite iseckanim povrćem, zatvorite čačkalicama i ispržite u tiganju na maslinovom ulju. Kada porumene sa svih strana, u tiganj dodajte soja sos u kojem je prethodno razmućen gustin. Promešajte i dolijte malo vode da bi se dobio sos željene gustine, a potom pobiberite, posolite po ukusu i kuvajte još nekoliko minuta. Na tanjir servirajte kuvani pirinač i punjene lignje, pa prelijte sosom od kuvanja. Jelo dekorišite kriškama limuna i poslužite.

 

Savet
Veće punjene lignje mogu se kuvati i služiti hladne, a manje se mogu ispržiti na ulju, pa zatim prodinstati u svom soku s dodatkom belog vina ili soja sosa i začina

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...