RUČAK ZA DANAS: Naučite da pravilno spremate paprikaš - stari recept za mekano meso i softanu čorbicu

Vreme je da se prisetimo starih recepata za jela na kašiku

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Naučite da pravilno spremate paprikaš - stari recept za mekano meso i softanu čorbicu
Foto: Printscreen/youtube/ kuhinja za 10

Svi znamo da spremamo paprikaš, ali opet, ako se raspitamo shvatićemo da ga svako od nas sprema na svoj način.

Danas vam donosimo proveren recept za mekano meso i čorbicu koja je ukrčkana i puna vitamina i minerala.

Sastojci:

  • pileći batak i karabatak
  • luk
  • šargarepa
  • peršun
  • paprika
  • krompir
  • paradajz sos
  • so, biber, paprika, suva mešavina začina

Priprema: Na malo masnoće u plitkoj šerpi ispržite meso da dobije zlatnu boju. Izvadite ga na tanjir. U istoj masnoći izdinstajte crni luk i šargarepu. Zatim dodajte malo vode, a kad voda uvri dodajte začinsku papriku i peršun. U taj dobijeni sastav vratite meso. Zatim dolijte vode i kuvajte još oko pola sata. Zatim dodajte papriku isečenu na sitno, a potom i krompir i još kuvajte. Kada se sve ukrčka dodajte peršun i začine pa još kuvajte oko 10ak minuta. Poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs