Ne smete da propustite

PUNJENE PUSLICE: Kolačići koji se tope u ustima kao pena! (RECEPT)

Ovo morate da probate obavezno

Recepti
Autor:
PUNJENE PUSLICE: Kolačići koji se tope u ustima kao pena! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za puslice: 4 jaja, 320 grama šećera, 1 limun, 100 grama kokosovog brašna.

Za fil: 150 grama šećera u prahu, 100 grama kokosovog brašna, 100 grama mlečne čokolade, 150 grama putera.

Način pripreme: Pripremamo puslice. Mikserom mutimo belanca i dodamo limunov sok. Dodamo šećer i smesu izmutimo na pari. Kada smesa postane čvrsta i sjajna, sklonimo sa šporeta i dodamo kokosovo brašno. Ostavimo da se ohladi.

Pripremamo fil. Mikserom mutimo žumanca i šećer u prahu. Stavimo da se kuva na pari i dodamo izlomljenu čokoladu. Ostavimo krem da se ohladi. Dodamo puter i kokosovo brašno. Sjedinimo sastojke mikserom. Smesom za puslice napunimo špric i na tepsiju obloženu papirom formiramo puslice. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Prvu puslicu prefilujemo i zalepimo drugu. Ređamo na činiju za serviranje i ponovimo postupak dok ne potrošimo sve.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs