Recepti sa Stilom

Pohovani mozak

Jelo za prave gurmane
Recepti 27.06.2013. - 13:52h
Pohovani mozak, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 400g telećeg mozga
  • 2 jajeta
  • 2 kašike soka od paradajza
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašika brašna
  • bibera i soli po ukusu
  • 100ml Ulja

U činiji izmutite jaja, dodajte sok od paradajza, prezle, brašno, posolite i pobiberite. U tu smesu umačite veće parčiće mozga i pržite na umereno vrelom ulju sa obe strane po tri - četiri minuta. Ispohovane parčiće stavite na papirne salvete da upiju višak masnoće.

 

Savet: Umesto kupovnih prezli, možete napraviti domaće od zamrznutog hleba ili peciva

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...