Preukusno

ŠUŠ TORTA: Hladna, hrskava i puna finog krema! (RECEPT)

Ako nemate baš mnogo vremena za pečenje i mućenje torti, Šuš torta je naš predlog za vas

Recepti
18:17h Autor:
ŠUŠ TORTA: Hladna, hrskava i puna finog krema! (RECEPT)
Foto: Printscreen/youtube/ Ricette dolci

Potrebno je:

  • 230grama lisnatog testa;
  • 1 jaje
  • 60 grama šećera;
  • vanilin šećer;
  • 10 grama brašna;
  • 200 ml mleka;
  • 30 grama maslaca;
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju: 70 grama seckanih badema.

Priprema: Lisnato testo isecite na tračice pa stavite u rernu da se peku 10 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

U šerpici umutite jaje, šećer, brašno, vanilin šećer i mleko.Prebacite na ringlu pa ukuvajte sve kao da je puding. Dodajte maslac, pa prebacite u činiju i ostavite da se ohladi.

Slatku pavlaku umutite pa joj dodajte žuti krem. Sjedinite sve. Na papiru za pečenje premažite bogat sloj dobijenog fila. Preko njega ređajte pečeno, lisnato testo i filujte do utroška materijala. Zatim umotajte tortu u papri za pečenje i stavite je da se dobro ohladi u zamrzivač. Nakon toga je pospite listićima badema i servirajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs