Savršena

SVEČANA PUNJENA POGAČA: Najbolji recept za praznični hleb!

Ukusno punjenje od sira i jaja

Recepti
Autor:
SVEČANA PUNJENA POGAČA: Najbolji recept za praznični hleb!
Foto: Letina kuhinja

Sastojci: 600–650 g brašna, 300 ml mlakog mleka, 150 ml ulja, 1 jaje, 40 g svežeg kvasca, 1/2 supene kašike soli, 1 supena kašika šećera.

Sastojci za fil: 250 g sitnog sira, 1 jaje.

Priprema: Kvasac aktivirati, zatim umesiti glatko testo. Ostaviti 30min da se udvostruči. Podeliti testo, jedan deo razvući u pravougaonik i staviti fil, zatim urolati i napraviti rolat. Nastaviti sa ukrašavanjem pogače.

Premazati žumancem i peći na 180 stepeni 35min. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs