Ukusno

USKRŠNJA POGAČA: Testo meko i izdašno, čak i nakon par dana! (RECEPT)

Da li ste počeli da planirate jelovnik za Usks? Donosimo vam predlog za prelepu vaskršnju pogaču

Recepti
Autor:
USKRŠNJA POGAČA: Testo meko i izdašno, čak i nakon par dana! (RECEPT)
Foto: Letina kuhinja

Sastojci:

  • 850-1000 gr brašna
  • 40gr svežeg kvasca
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 supena kašika soli
  • 4 žumanca
  • 1 jaje
  • 50ml ulja
  • 1 pavlaka
  • 500ml mlakog mleka

Priprema: Aktivirati kvasac i zatim dodati sve sastojke. Umesiti glatko testo pa ostaviti da naraste. Nakon toga praviti oblike. Premazati žumancem pogaču, posuti susamom i čia semenkama i peći na 180 stepeni 30-35min. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs