MORATE DA PROBATE

Bakin gulaš je eksplozija ukusa: Fantastično domaće jelo na kašiku, koje ćete odmah zavoleti!(RECEPT)

Ako ste ljubitelj kuvanih jela, a naročito gulaša - evo jednog prelepog gulaša na bakin način.

Recepti 19.01.2021. - 16:53h Autor: Stil/Bakinakuhinja
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 g svinjskog mesa
  • 300 g pileće jetre
  • 300 g luka crnog
  • 2 sveže paprike
  • malo ljute tucane paprike
  • malo aleve paprike slatke
  • 1 šargarepa veća
  • 1 paradajz (može i paradajz iz konzerve)
  • 2 režnja belog luka
  • 3-4 lista lovora
  • ulje
  • so 
  • biber
  • peršunov list

Priprema:


Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.) Dodati na kocke izrezano meso i lovorov list.
Zatim doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta. Ubaciti pileću jetru i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša. Dodati paradajz i beli luk pa pustiti da se još lao krčka.


Zatim posoliti, dodati biber, jednu kašičicu slatke mlevene paprike i malo ljute tucane paprike. Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.
Kao prilog poslužite kuvane rezance ili knedle.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...