NEZABORAVNA

Zimska torta je za nezaborav: Zdrava, ukusna i kremasta poslastica, koja se sprema superlako!(RECEPT)

Oplemenite čari zimske idile u toplini svog doma i napravite ukusan i misan kolač. Zimska torta je neodoljiva poslastica koju morate probati!

Recepti
Autor:
Zimska torta je za nezaborav: Zdrava, ukusna i kremasta poslastica, koja se sprema superlako!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Neobična kombinacija leblebija, urmi, cimeta i kokosa su prava senzacija koja za kratko vreme stiže na vaš sto. Nećete potrošiti sate pored šporeta a oduševićete svoje ukućane.

Urme kao najzdravije voće na planeti su učinkovite u borbi protiv anemije, regulišu telesnu težinu, jačaju srce, hrane mozak. Idealan su obrok za bebe i one koji poste. Jedan od najboljih izvora proteina, vlakana, gvožđa i magnezijuma su leblebije.

Osveženje u vidu zdrave vitaminske bombe obučene u belinu snežnog pokrivača vas iskušava da uronite u slatku zimsku čaroliju.

Sastojci:

-za bazu

(kalup 18 cm) – 150 g skuvane ili pasterizovane leblebije – 100 g sirovih urmi – 50 g kokosovog brašna – 3 kašike otopljenog kokosovog ulja – ½ kašičice cimeta

-za fil

– 450 g sirovog indijskog oraha – 150 ml vode – 150 ml agave (može i med) – 100 ml kokosovog ulja – Sok od 1 limuna – 1 kašičica vanile

-za preliv

– 100 ml gustog kokosovog mleka – 100 ml agave – 1 kašičica vanile

Uputstvo za pripremu:

1. Indijski orah stavite u šerpu, nalijte vodom i kuvajte 20-25 minuta. 2. Umutite sve satojke za bazu u blender ili seckalicu i staviti u kalup. 3. Skuvani indiski orah ocedite od vode i umutite u blenderu ili seckalici sa ostalim sastojcima za fil, pa stavite preko baze. 4. Tortu rashladite u zamrzivaču 2-3 sata- 5. Pred služenje izmešati sastojke za preliv i svako parče preliti pre serviranja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs