Postoje dva laka načina

Kako se prave domaće čokoladne mrvice: Toliko jednostavno, ukus je 10 puta lepši od kupovnih! (RECEPT)

Savršene za dekoraciju domaćih poslastica

Recepti
Autor:
Kako se prave domaće čokoladne mrvice: Toliko jednostavno, ukus je 10 puta lepši od kupovnih! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ideja da sami napravite čokoladne mrvice možda deluje apsurdno, pogotovo jer se zna da ih možemo kupiti u skoro svakoj prodavnici i to po baš povoljnim cenama. Uprkos tome, ako vam je nestalo mrvica a treba vam za dekoraciju slatkiša ili jednostavno želite da naučite kako da ih pripremite sami, na pravom ste mestu!

Domaće čokoladne mrvice su dosta krupnije od kupovnih, ali im je ukus značajno bogatiji i lepši.

Predstavljamo vam dva recepta, a za oba će vam biti potrebni poslastičarski špric sa veoma tankim nastavkom ili još bolje, medicinski špric:

1. Čokoladne mrvice od prave čokolade

Potrebna vam je čokolada za kuvanje. I obična čokolada će vam biti dovoljna da završite posao, jer se sa njom lakše radi. Najvažnije je da ona bude na sobnoj temperaturi, da ne bude ni previše tvrda, ni previše mekana.

Zagrejte čokoladu da se otopi, ostavite da se ohladili da ne bude retka,pa je prebacite u špric i pravite tanke "prutiće" na tacni obloženoj papirom za pečenje, koju ćete kasnije da stavite u frižider. Kada prođe otprilike 30-40 minuta, prutići će se lako odlepiti od papira i biće spremni za korišćenje. Sada treba samo da ih izlomite i dobili ste ukusne, domaće čokoladne mrvice!

2. Čokoladne mrvice od šećerne glazure

Pripremite 500 g šećera, 250 ml vode i kakao u zavisnosti od toga koliko tamne mrvice želite. Prva dva sastojka promešajte i stavite da se kuvaju uz neprestano mešanje. Kada dobijete gusti sirup, dodajte kakao i ponovo sve promešajte. Sačekajte da se smesa ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavljate u frižider a kasnije lomite.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs