Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - samo čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suve sastojke.
Egzotičnih sastojaka nema, a ko želi može se poigrati i umesto kokosovog brašna koristiti mak ili mleveni rogač, pa čak ubaciti i suvo grožđe, na kockice isečene jabuke ili kruške.
Sastojci za kolač od kokosa:
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 1/2 čaše jogurta
- 1 čaša punomasnog mleka
- 1/3 čaše ulja
- 1 čaša narendanog kokosa (grubo mleveno brašno)
- 2 vanilin šećera
- 1/2 čaše šećera
- 2 čaše oštrog brašna
- 1 kašika pšeničnog griza
- 1 kašičica praška za pecivo
Glazura:
- 100 grama tamne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Šećer pomešajte u malo mleka da se rastopi.
2. Posebno pomešajte suve i mokre sastojke pa ih nežno pomešajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se testo ne lepi.
3. Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica testa, spreman je za vađenje iz rerne.
4. Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.
5. Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuvanje otopite na pari i pomešajte sa uljem.
Prijatno!