Topi se u ustima

Karpati torta: Najkremastiji brzi dezert! (RECEPT)

Poslastica za svaki dan

Recepti 16.09.2020. - 10:27h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 4 -5 jaja, 200 ml mleka, 150 g brašna, 50 g maslaca, korica limuna, 1 prašak za pecivo.

 

Za nadev: 2 pudinga od slatke pavlake, 500 g mleka, 1 kašika šećera, 100 g putera, 1 vanilin šećer.

Priprema: U šerpu sipati 200 ml mleka, dodati kocku maslaca ili margarina i pustiti da provri. U provrelo mleko dodati brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešati. Masa treba da bude baš gusta. Ostaviti da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude glatka.

 

Pleh 30x20 obložiti pek papirom i sipati pola mase i raspodeliti po dnu pleha. Peći 25 minuta na 200 stepeni. Ispeći 2 kore.

 

Skuvati puding sa malo šećera i ostaviti da se prohladi. Maslac omekšati i umutiti, pa izmešati sa pudingom. Šlag umutiti po upustvu sa kesice.

 

Na prvu koru staviti ceo krem od pudinga i lepo poravnati, pa naneti šlag i poklopiti drugom korom. Pritisnuti i staviti u kesu, i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...