Obožavaćete ga

MARKIZA TORTA: Ledeni kremasti dezert za pamćenje (RECEPT)

Penasti, hladni, kremasti fil između dva sloja mekih piškota

Recepti
Autor:
MARKIZA TORTA: Ledeni kremasti dezert za pamćenje (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 jaja, 10 kašika šećera, 200 g čokolade, 125 g maslaca, 2 pakovanja piškota, mleko za umakanje piškota.

Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca odmah staviti u manju šerpu u kojoj će se kuvati na pari. Dodati žumancima 6 kašika šećera i umutiti penasto, dok žumanca ne promene boju iz tamno žute u svetlo žutu. Staviti na paru oko 10 minuta uz mešanje. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje.

Kada se masa ohladila, dodati omekšali maslac i umutiti. Ulupati zatim belanca sa ostatkom šećera u čvrst sneg pa je dodati kremu i varjačom, žicom ili špatulom mešati dok se ne sjedini. Ne mutiti mikserom kako fil ne bi splasnuo.

U dublju tepsiju dimenzija 30 x 20 složiti jedno pakovanje piškota umočenih u mleko. Istresti ceo fil i poravnati, a zatim preko složiti drugi deo piškota umočenih u mleko. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru. Odozgo po želji možete da ukrasite šlagom.

Služite nakon što se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs