Naravno, uvek je najjednostavnije otopiti čokoladu i puter (količinski odnos je obično 3:1 u gramima) i dobili ste fil za tortu, ali zašto ne obogatiti ukuse?

Evo nekoliko ideja.

Cimet i krem sir

Ovaj fil za torte i kolače je tako jednostavan, a bogat ukusom.

  • 230 gr omekšalog krem sira
  • 1/2 šolje (od 250 ml) šećera u prahu
  • 1/2 kašičice (ili malo više) cimeta
  • 1/4 šolje mleka

Sve sastojke promešajte u posudi i dobro umutite mikserom. Držite do upotrebe u frižideru.

Najjednostavniji čokoladni fil

  • 300 gr kvalitetne tamne čokolade, grubo naseckane
  • 100 gr putera
  • 250 ml masnije pavlake

Pomešajte sve sastojke, stavite na šporet na nižu temperaturu, zagrevajte mešajući dok se sastojci ne sjedine i čokolada i puter ne otope. Skinite sa šporeta, ostavite da se hladi 5 minuta. Stavite u frižider. Kada se fil u potpunosti rashladi, pre korišćenja ga izvadite iz frižidera i kratko mutite električnim mikserom.

Čokolada i cimet – ko ih ne voli?