desert za pamćenje

Čokoladni tart po receptu Džejmija Olivera: Rapsodija ukusa kakvu ne možete ni zamisliti! (RECEPT)

Za sve ljubitelje čokolade stiže savršena poslastica po receptu slavnog kuvara

Recepti
18:54h Autor:
Čokoladni tart po receptu Džejmija Olivera: Rapsodija ukusa kakvu ne možete ni zamisliti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za prhko testo:

  • 140 grama neslanog putera
  • 150 grama čokolade za kuvanje (70 posto kakaoa)
  • 8 kašika kakao praha
  • malo soli
  • 4 jaja
  • 200 grama šećera
  • 3 kašike melase (može i ne mora)
  • 3 pune kašike slatke pavlake

Slatki šareni kuglof sa jogurtom: Mekani mirisni kolač bez margarina!

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Puter, čokoladu, kakao prah i so stavite u činiju nad šerpom sa ključalom vodom i ostavite da se lagano otope.
  • Povremeno mešajte da se sve sjedini.
  • U drugoj posudi umutite jaja i šećer, da budu kremasti, a zatim dodajte melasu i slatku pavlaku.
  • Promešajte, te dodajte otopljenu čokoladu, a zatim sve lepo sjedinite.
  • Modlu za tart lepo obložite testom i sipajte čokoladu preko.
  • Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 150 Celzijusa oko 40-45 minuta.
  • Ostavite tart da se lepo ohladi, pa secite.

Bedem torta: Savršena poslastica od čokolade i breskve! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs