Sastojci:
- 7 jaja
- 250 grama mlevenog maka
- 250 grama šećera
- 150 g maslaca
- 1 šolja (35 grama) mrvica od keksa
- 2 kašike ruma
- narendana korica pola pomorandže
Kapućino sladoled torta: Rashladite se sa stilom! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Odvojite belanca od žumanaca, te žumance umutite sa šećerom
- Zatim, dodajte maslac i sve zajedno penasto umutite.
- Mrvice keksa prelijte rumom i dodajte u mak, pa sve zajedno dodajte u već umućenu smesu maslaca, šećera i jaja.
- Na kraju lagano umutite sneg od belanaca.
- Pleh namastite maslacem i pobrašnjavite, te ulijte smesu.
- Pecite na 150 Celzijusa pola sata.
- Potom proverite čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabodite čačkalicu po sredini kolača, pa ako se na čačkalicu ne uhvati testo, znači da je pečen), a ako je potrebno, pecite još 5 do 10 minuta.
Priprema glazure:
- Pet velikih kašika pekmeza od kajsija (bez komadića) i 2 kašike ruma zagrejte da se marmelada otopi (ne sme da proključa) i bude jednolična tečnost bez grudvica kako bi se glazura lako prelila po vrućem kolaču.
Mađarska čoko torta sa višnjama: Savršeni spoj ukusa (RECEPT)