supa puna povrća

Minestrone supa: Bogata i ukusna, istog trena će vas osvojiti! (RECEPT)

Ova supa je tradicionalna italijanska supa koja se spremala još u dobastarog Rima

Recepti
11:00h Autor:
Minestrone supa: Bogata i ukusna, istog trena će vas osvojiti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • celer
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 2 paradajza
  • 5 listića bosiljka
  • 20 g slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 20 grama maslaca
  • 200 grama testenine
  • parmezan

Karamelizovana piletina iz rerne: Čista slast na tanjiru spremna za pola sata!(RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Na zagrijanom maslacu popržite sušenu slaninu, te dodajte seckani crni luk i beli luk.
  • Kad luk postane staklast dodajte naseckanu šargarepu, papriku i celer, te kratko dinstajte.
  • Paradajz stavite u vruću vodu, kuvajte par minuta pa izvadite, ogulite i naseckajte, te dodajte luku i nastavite da dinstate još 15 minuta.
  • Dolijte vodu i poklopite pa dinstajte dok povrće ne omekša.
  • Desetak minuta pre kraja kuvanja ubacite naseckane tikvice.
  • Skuvajte testeninu, te je dodajte u supu.
  • Posipajte bosiljkom i parmezanom.

Mesni, punjeni rolat: Za slavlja i za obične dane! (VIDEO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs