Ručak koji jača telo

Makedonski piperkar: Najlepši recept s goveđim mesom, prepun ključnih vitamina!

Najbolje je praviti ga u zemljanoj posudi

Recepti 16.03.2020. - 16:34h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 800 g goveđe krtine, 2 zelene paprike, 2 kašike putera, 150 ml paradajz sosa, 350 g prokelja, 2 glavice crnog luka, 1 kašika mešavine začina, 1 goveđa kocka za supu, ulje, so, mleveni crni biber.


Priprema: U šerpu na šporetu sa provrelom vodom staviti kocku za supu. Dodati prokelj da se obari. U tiganju na šporetu na rastopljenom puteru pržiti sitno isečen crni luk. Kada luk omekša, dodati meso isečeno na parčiće kao za gulaš. Posoliti, pobiberiti, dodati mešavinu začina i promešati.

 

Rešetkastom kašikom izvaditi glavice prokelja iz šerpe i dodati u tiganj, pa sipati i dve kutlače supe. Zatim dodati papriku isečenu na kocke, paradajz sos, posoliti, pobiberiti i promešati.

 

Smesu iz tiganja presuti u zemljanu posudu za pečenje, pa peći u rerni 2 sata na 230 stepeni. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...