Nijedna svečana prilika ne treba da prođe, a da na trpezi nema bar jedno jelo od jagnjetine. Koliko god voleli svinjsko meso, jagnjeće ume da bude jako ukusno, ako se lepo spremi. Evo jednog odnačina - uz jogurt sve to izgleda savršeno!
Sastojci: 1 kilogram jagnjeće krtine od plećke, 400 ml jogurta, 800 ml vode, 250 g pirinča, 5 jaja, 1 kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: Vodu sipati u šerpu i staviti jagnjeće meso da se kuva. U vatrostalni sud staviti prethodno očišćen pirinač i preliti vodom u kojoj se kuvalo meso. Dodati mešavinu začina i peći 15 minuta na 180 stepeni.
Ulupati jaja viljuškom, dodati jogurt, i sjediniti. Izvaditi vatrostalni sud iz rerne, po pirinču poređati kuvano meso i preliti mešavinom od jaja i jogurta.
Vratiti sud u rernu i peći još 30 minuta na istoj temperaturi. Jelo servirati dok je toplo.
Prijatno!
Savršene krempite: Neodoljivo kremast slatkiš gotov za pola sata! (RECEPT)