Sastojci: 800 g goveđe krtine, 2 zelene paprike, 2 kašike putera, 150 ml paradajz sosa, 350 g prokelja, 2 glavice crnog luka, 1 kašika mešavine začina, 1 goveđa kocka za supu, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: U šerpu na šporetu sa provrelom vodom staviti kocku za supu. Dodati prokelj da se obari. U tiganju na šporetu na rastopljenom puteru pržiti sitno isečen crni luk. Kada luk omekša, dodati meso isečeno na parčiće kao za gulaš. Posoliti, pobiberiti, dodati mešavinu začina i promešati.
Rešetkastom kašikom izvaditi glavice prokelja iz šerpe i dodati u tiganj, pa sipati i dve kutlače supe. Zatim dodati papriku isečenu na kocke, paradajz sos, posoliti, pobiberiti i promešati.
Smesu iz tiganja presuti u zemljanu posudu za pečenje, pa peći u rerni 2 sata na 230 stepeni. Prijatno!