Sastojci: 320-350 g brašna, 200 ml mleka, 20 g kvasca, malo ulja, 1 kašičica šećera, so.
Preliv: 2 ravne kašike brašna, pola kašičice soli, 1 kašika ulja, malo vode.
Priprema: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, malo ulja i malo manje od navedene količine brašna (oko 320 g) obraditi dobro testo da bude glatko. Podmazati sud u kome ste mesili i staviti testo da raste oko 45 minuta na sobnoj temperaturi.
Zamesiti na stolu, pa iseći na šire trake i uvijati u tanke valjke. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Pokriti da porastu pa ih premazati žumancetom. Posuti sa malo susama i peći oko 15 minuta na 220 stepeni.
Dok se štapići peku napraviti preliv. Brašno izmešati sa uljem, dodati so i sipati vodu i napraviti testo malo gušće nego za palačinke.
Izvaditi štapiće koji su malo porumeneli pa ih pomalo prelivati u mlazu i peći još 15 minuta da lepo porumene.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)