UŽIVAJTE U BRZOM I UKUSNOM DESERTU

Čokoladna torta sa pomorandžama bez brašna: Savršenstvo ukusa koje se večno pamti! (RECEPT)

Ovaj recept je jednostavan za pripremu jer nema odvajanja suvih i mokrih sastojaka

Recepti 06.12.2019. - 21:19h Autor: Stil/Miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 pomorandže
  • 6 velikih jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičica sode bikarbone
  • 1 1/4 šolje šećera
  • 2 šolje mlevenih lešnika ili brašna od lešnika
  •  1/2 šolje kakaa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

 

Najlepša posna lešnik bajadera: Može da stoji i nedelju dana, a ukus se ne menja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Stavite pomorandže u srednje veliku posudu za kuvanje ili u tiganj i prekrijte ih vodom.
  • Kada voda proključa stavite poklopac i smanjite vatru.
  •  Kuvajte pomorandže oko dva sata dok ne postanu mekane.
  • Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih, te stavite pomorandže u blender i blendajte dok se ne pretvore u kašu. Trebalo bi da dobijete šolju i po pirea od pomorandži.
  • Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine.
  • Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena ili dok čačkalica zabodena u sredinu torte ne izađe čista.
  • Kad se torta ohladi, pospite je šećerom u prahu ili stavite premaz po želji.

 

Savršena čokoladna torta od samo 2 sastojka: Dva miliona ljudi je oduševljeno ovim slatkišem! (RECEPT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...