Najukusnije štanglice

Najlepša posna lešnik bajadera: Može da stoji i nedelju dana, a ukus se ne menja! (RECEPT)

U danima posta i te kako može da se uživa

Recepti
Autor:
Najlepša posna lešnik bajadera: Može da stoji i nedelju dana, a ukus se ne menja! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci: 150 ml vode, 200 g šećera, 100 g margarina, 200 g posne čokolade (100 g u kolač, a 100 g za glazuru), 200 g mlevenog keksa (može da varira do 250 g zavisno koliko je keks suv i koliko dugo ste kuvali šećer, vodu i margarin), 200 g mlevenog pečenog lešnika, 2 kašike ulja.

Priprema: U jednu manju šerpu staviti vodu i šećer, pa naseckati margarin. Sve zajedno staviti na vatru da provri. Kada provri i skoro se margarin otopio, dodati čokoladu, pa mešati dok se ne i ona ne otopi i sjedini, nekih 2-3 minuta.

Skloniti sa vatre, pa odmah umešati lešnike i keks i dobro promešati. U kalup dimenzija približno 25 x 12 cm staviti papir za pečenje pa istresti celu smesu i poravnati.

Otopiti čokoladu sa uljem na pari ili zagrevajući u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi, po 20 sekundi sve dok se sve ne otopi. Čokoladu dobro promešati, da se sjedini sa uljem, pa preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi i dodatno stegne u frižideru, pa iseći na štanglice i poslužiti.

Kolač nema mleka i jaja pa može stoji i više od nedelju dana, a ukus se ne menja. Čuvate ga u frižideru, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

Uživajte u danima posta!

Kako se pravi gravče na tavče: Mnogima je ovaj obrok omiljeni tokom posta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs