nećete odoleti

Musaka od piletine, kuvanog krompira i pečuraka: Toliko sočna i ukusna da ćete prste polizati! (RECEPT)

Donosimo vam recept nešto drugačije musake koja se priprema od kuvanog krompira, piletine i pečuraka

Recepti
Autor:
Musaka od piletine, kuvanog krompira i pečuraka: Toliko sočna i ukusna da ćete prste polizati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Na Balkanu se musaka uglavnom pravi s krompirom i mlevenim junećim mesom, a potom se zalije umućenim jajima. Unesite malo novine i isprobajte ovo jelo na drugačiji način.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • ulje
  • 500 grama crnog luka
  • 250 grama pečurki
  • 400 grama pilećih filea
  • 200 grama kačkavalja

Sočna musaka sa tikvicama: Ručak koji će oduševiti celu porodicu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Kuvajte krompir 15-20 minuta.
  • U tiganju zagrejte ulje i dodajte 500 grama sitno iseckanog luka, te posolite.
  • Pržite 10-ak minuta, a potom dodajte 250 grama pečurki.
  • Dodajte i sitno iseckani file, pobiberite i onda pržite 10-ak minuta.
  • Ohlađen krompir isecite na krugove, a pleh premažite uljem.
  • Poređajte krompir, preko stavite pečurke, a zatim preko još jedan sloj krompira.
  • Pecite na 180 Celzijusa oko 40 minuta, izvadite i narendajte 200 grama kačkavalja preko.
  • Vratite još 10- ak minuta u rernu.
  • Umesto kačkavalja možete napraviti klasični preliv za musaku od 200 ml mleka i dva jaja.

Momentalno će vas osvojiti: Musaka od povrća sa slaninom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs