Na Balkanu se musaka uglavnom pravi s krompirom i mlevenim junećim mesom, a potom se zalije umućenim jajima. Unesite malo novine i isprobajte ovo jelo na drugačiji način.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- ulje
- 500 grama crnog luka
- 250 grama pečurki
- 400 grama pilećih filea
- 200 grama kačkavalja
Sočna musaka sa tikvicama: Ručak koji će oduševiti celu porodicu! (RECEPT)
Priprema:
- Kuvajte krompir 15-20 minuta.
- U tiganju zagrejte ulje i dodajte 500 grama sitno iseckanog luka, te posolite.
- Pržite 10-ak minuta, a potom dodajte 250 grama pečurki.
- Dodajte i sitno iseckani file, pobiberite i onda pržite 10-ak minuta.
- Ohlađen krompir isecite na krugove, a pleh premažite uljem.
- Poređajte krompir, preko stavite pečurke, a zatim preko još jedan sloj krompira.
- Pecite na 180 Celzijusa oko 40 minuta, izvadite i narendajte 200 grama kačkavalja preko.
- Vratite još 10- ak minuta u rernu.
- Umesto kačkavalja možete napraviti klasični preliv za musaku od 200 ml mleka i dva jaja.
Momentalno će vas osvojiti: Musaka od povrća sa slaninom! (RECEPT)