Za sve sladokusce koh je omiljeni dezert kako zbog brzine spremanja tako i zbog svoje lagane teksture koja prija u bilo koje doba dana.
Za pripremu koha potrebno je:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 3 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za pripremu preliva neophodni sastojci su :
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 l mleka
Titov kolač: Ovako smo se sladili u Jugoslaviji! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanil šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.