Medenjaci su odličan izbor za celu porodicu, jer dugo mogu da stoje, a ukus će vas očarati.
Sastojci:
2 jaja, 250 gr šećera, 30 gr hladne mase od marcipana, 50 gr kandirane limunove kore, 250 gr brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica začina za medenjake, 3 kašičice trešnjevače, 1 belance, prstohvat soli, 200 gr šećera u prahu.
Desert od pudinga od vanile gotov za 20 minuta: Bez jaja, ne peče se, a osvaja odmah! (RECEPT)
Priprema:
Mikserom mešajte jaja i šećer 5 minuta da dobijete penastu smjesu. Sitno naribajte masu od marcipana, i narežite kandiranu limunovu koru pa ih umešajte u masu od jaja. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i začine. Prosejte ih na mešavinu s jajima i zamesite glatko testo. Prospite brašnom radnu površinu. Oblikujte od testa 60 do 70 kuglica promera oko 3 cm.