NEODOLJIVA POSLASTICA

Kruške prelivene čokoladom: Nikad brži deset koji osvaja na prvi griz! (RECEPT)

Ako vam se jede poslastica, a nemate vremena, ovaj brzinski recept je kao stvoren za vas

Recepti
Autor:
Kruške prelivene čokoladom: Nikad brži deset koji osvaja na prvi griz! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 100 grama šećera
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 1 kašika maslaca
  • pomorandžina kora
  • sveže mleveni biber

Kruške u vinu sa karamelom: Romantični desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Prokuvajte litar vode, dodajte koru pomorandže i šećer.
  • Kruške ogulite tako da ostane peteljka, stavitite ih u ključali sirup, te kuvajte 20 minuta na laganoj vatri.
  • Kruške izvadite na tanjuriće i ohladite.
  • U međuvremenu zagrejati pavlaku za kuvanje, dodajte čokoladu i mešajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
  • Umešajte kašiku maslaca.
  • Dobijeni sos prelijte preko krušaka i lagano pobiberite.

Smanjuju rizik od raka, dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja: 5 razloga da ove jeseni jedete kruške!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs