Bećar paprikaš

Recepti
17:34h
Bećar paprikaš
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • paprika babura
  • paradajz
  • luk
  • so, biozačin

PripremaKoličinu povrća odredite sami, u zavisnosti od toga koliko porcija pravite. Luk očistiti i iseći na tanke šnite. Papriku takođe iseći na šnite, a paradajzu oljuštiti kožicu (ko neće, ne mora da je skida). U šerpu sipati malo ulja ili masti, staviti prvo luk i dinstati ga dok se malo ne opusti i postane staklast. Dodati papriku, seckani paradajz i povremeno mešati dok povrće ne pusti sok. Jelo držati na laganoj vatri dok se povrće ne sjedini. Na kraju ga začiniti i poslužiti uz pire-krompir ili ga preliti preko isprženih mladih krompirića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs