Sastojci: 4 veća krompira, 100 ml mleka, 2 kašike putera, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 2 veće šargarepe, 500 g mlevenog mešanog mesa, 150 ml pileće supe, 100 g graška, peršun, so i biber po ukusu.
Priprema: Luk i krompir iseckajte. Krompir ubacite u posoljenu vodu s dva čena belog luka i kuvajte dok ne omekša. Iseckani crni luk dinstajte na malo ulja. Za to vreme narendajte ili sitno iseckajte šargarepu, pa je dodajte u luk.
Sada je vreme da se doda i mleveno meso, koje treba dinstati dok ne poprimi lepu boju. Dodati supu, začiniti solju i biberom, pa dodati grašak. Kratko dinstati još malo dok ne omekša, a tečnost ne ispari. Začiniti peršunom, pa sve prebaciti u posudu za pečenje.
Kada je krompir gotov, izbaciti beli luk, dodati mleko i puter, malo soli i bibera, pa napraviti pire. Pire premazati preko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Prijatno!