Hranljiva i vrlo ukusna

Bogata pita od mlevenog mesa i krompira: Recept za sva vremena!

Gurmanski užitak za celu porodicu

Recepti 28.09.2019. - 10:05h Autor: gastro.24sata.hr
Foto: Profimedia

Sastojci: 4 veća krompira, 100 ml mleka, 2 kašike putera, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 2 veće šargarepe, 500 g mlevenog mešanog mesa, 150 ml pileće supe, 100 g graška, peršun, so i biber po ukusu.

 

Priprema: Luk i krompir iseckajte. Krompir ubacite u posoljenu vodu s dva čena belog luka i kuvajte dok ne omekša. Iseckani crni luk dinstajte na malo ulja. Za to vreme narendajte ili sitno iseckajte šargarepu, pa je dodajte u luk.

 

Sada je vreme da se doda i mleveno meso, koje treba dinstati dok ne poprimi lepu boju. Dodati supu, začiniti solju i biberom, pa dodati grašak. Kratko dinstati još malo dok ne omekša, a tečnost ne ispari. Začiniti peršunom, pa sve prebaciti u posudu za pečenje.

 

Kada je krompir gotov, izbaciti beli luk, dodati mleko i puter, malo soli i bibera, pa napraviti pire. Pire premazati preko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...