MORATE IH NAPRAVITI

Zdrave knedle sa šljivama: Omiljeni desert koji možete jesti bez griže savesti! (RECEPT)

Isprobajte malo drugačiju kombinaciju sastojaka za knedle sa šljivama koje će vas sigurno oduševiti

Recepti
Autor:
Zdrave knedle sa šljivama: Omiljeni desert koji možete jesti bez griže savesti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 grama batat krompira
  • 50 grama pšeničnog griza
  • 100 grama pšeničnog polubelog brašna
  • 6 velikih kašika aru praha
  • Prstohvat soli
  • ½ kašičice cejlonskog cimeta

Punjenje:

  • 4- 5 većih šljiva ili 8 -9 manjih
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta

Posipanje:

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 12-14 velikih kašika rendanog kokosa ( možeš i od oka)
  • 6-8 kašika šećera
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta

Knedle sa šljivama od griza: Jednostavne, brze i neverovatno ukusne!

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Neoguljeni batat stavi u rernu zagrejanu na 200 Celzijusa. Peci dok ne omekša - isprobaj vilicom.
  • Ohladite batat, ogulite, te stavite batat u posudu i usitnite ga viljuškom.
  • Dodajte griz, brašno, aru prah, so i cimet.
  • Rukama umesite glatko mekano testo, prema potrebi dodajte još malo aru praha i brašna.
  • Razdelite testo na 8-9 kuglica.
  • Šljive operite , osušite, prepolovi ih i izvadite im koštice.
  • Ako su šljive velike iseckajte ih na četvrtine.
  • Po želji šljive začinite jednom kašičicom cimeta.
  • Rukama spljoštite kuglice od testa i punite ih šljivama.
  • Rukama oblikujte kuglice.
  • U većoj posudi zagrejte vodu do ključanja.
  • Dodajte malo soli u vodu.
  • U vrelu vodu dodajte knedlu po knedlu i kuvajte 9-10 min, odnosno dok knedle ne isplivaju na površinu.
  • Kad isplivaju na površinu kuvajte još 2-3 minuta.
  • Zagrejte kokosovo ulje na tiganju, dodajte mu kokos, šećer i cimet.
  • Stalno mešajajte i pržite dok kokos lagano ne porumeni.
  • Uvaljajte kuvane knedle

Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs