Sastojci:
- 6 kašika maslaca za namašćivanje kalupa
- 220 grama čokolade
- 6 jaja (odvojite žumanca od belanaca)
- pola šoljice šećera u prahu za posipanje
- šlag za serviranje po želji
Stilove domaćice probale: Preukusna torta gotova za 15 minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite maslac i čokoladu, te im dodajte odvojena žumanca.
- Belanca umutite i dodajte im šećer.
- Kad smesa belanaca formira čvrste vrhove postepeno ubacujte u smesu čokoladu, maslacu i žumanca.
- Sve pomešajte u stavite u namašćeni kalup.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 140 Celzijusa oko 45 do 50 minuta.
- Pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlagom.
Ljubav na prvi zalogaj: Čokoladna torta gotova za 30 minuta, ukus će vas raspametiti! (RECEPT)