Sastojci:
- 500 grama batat krompira
- 50 grama pšeničnog griza
- 100 grama pšeničnog polubelog brašna
- 6 velikih kašika aru praha
- Prstohvat soli
- ½ kašičice cejlonskog cimeta
Punjenje:
- 4- 5 većih šljiva ili 8 -9 manjih
- 1 kašičica cejlonskog cimeta
Posipanje:
- 2 kašike kokosovog ulja
- 12-14 velikih kašika rendanog kokosa ( možeš i od oka)
- 6-8 kašika šećera
- 1 kašičica cejlonskog cimeta
Knedle sa šljivama od griza: Jednostavne, brze i neverovatno ukusne!
Priprema:
- Neoguljeni batat stavi u rernu zagrejanu na 200 Celzijusa. Peci dok ne omekša - isprobaj vilicom.
- Ohladite batat, ogulite, te stavite batat u posudu i usitnite ga viljuškom.
- Dodajte griz, brašno, aru prah, so i cimet.
- Rukama umesite glatko mekano testo, prema potrebi dodajte još malo aru praha i brašna.
- Razdelite testo na 8-9 kuglica.
- Šljive operite , osušite, prepolovi ih i izvadite im koštice.
- Ako su šljive velike iseckajte ih na četvrtine.
- Po želji šljive začinite jednom kašičicom cimeta.
- Rukama spljoštite kuglice od testa i punite ih šljivama.
- Rukama oblikujte kuglice.
- U većoj posudi zagrejte vodu do ključanja.
- Dodajte malo soli u vodu.
- U vrelu vodu dodajte knedlu po knedlu i kuvajte 9-10 min, odnosno dok knedle ne isplivaju na površinu.
- Kad isplivaju na površinu kuvajte još 2-3 minuta.
- Zagrejte kokosovo ulje na tiganju, dodajte mu kokos, šećer i cimet.
- Stalno mešajajte i pržite dok kokos lagano ne porumeni.
- Uvaljajte kuvane knedle
Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)