Sastojci:
- 300 grama piletine
- sok od pilećeg pečenja
- šoljica temeljca
- glavica luka
- kašika maslaca
- 0,5 kašike brašna
- so
- biber
- šargarepa
- kašičica mlevene crvene paprike
- 0,5 šolja graška iz limenke
- kašika seckanog peršua
- 1 kg krompira
- 2 kašike mleka
- 200 grama maslac
- 2 žumanca
Složenac sa tikvicama i krompirom: Najlepši brz ručak bez mesa! (RECEPT)
Priprema:
- Ispecite piletinu ili naseckajte pileće pečenje.
- Ogulite krumpire, iseckajte ih na kockice i kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.
- Još vruće krompire usitnite drobilicom za pire dodajući malo mleka i maslaca.
- Meso od pilećeg pečenja sitno naseckajte.
- Luk očistite i prepržite na kašiki maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta, te zalijte supom i sokom od pečenja.
- Dodajte kockice šargarepe i oceđeni grašak.
- Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i mlevenu papriku pa kuvajte nekoliko minuta.
- Umešajte komadiće sitno seckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagreje.
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa.
- Dublju posudu za pečenje premažite maslacem i obložite šoljicom pasiranog krompira.
- Posložite po njemu meso sa sokom, te prekrijte preostalim krompirom.
- Umutite žumanca i prelijte ih po smesi od krompira.
- Stavite pitu u dobro zagrejanu rernu dok se krompir na vrhu ne zapeče.