divan letnji obrok

Zapečene tikvice sa sirom: Obrok prste da poližeš (RECEPT)

Brzi, laki recept pogodan i za početnike!

Recepti
Autor:
Zapečene tikvice sa sirom: Obrok prste da poližeš (RECEPT)
Foto: Profimedia

Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

  • Četiri tikvice
  • 100 grama tvrdog sira za rendanje
  • 200 grama mekog sira
  • Maslinovo ulje
  • Peršun
  • Sušeni bosiljak
  • So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke.

U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče.

Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.

Uživajte, prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs