Sastojci:
Za kremu:
- 200 ml slatke pavlake
- 600 ml gustog jogurta
- 150 grama maskarpone sira
- 2 vanilin šećera
- 150 grama šećera u prahu
- 2 kesice želatina
- 10 kašika vode
Kraljevsko bogatstvo ukusa: Jednostavna čokoladna mus torta koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)
Priprema:
- Stavite želatin u posudu, pomešajte je s vodom i pustite da nabubri.
- Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i sir, pa sve dobro izmešajte.
- Zagrejte nabubren želatin dok se ne otopi pa polako umutite u pripremljenu kremu.
- Izvadite piškote pa jedan kraj iseckajte na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu.
- S jedne strane ih umočite u mleko koje ste pomešali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge u kalupu za tortu.
- Poređajte piškote i na dno kalupa.
- Polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na kriške naseckanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mleko.
- Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u frižider da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).
- Ukrasite površinu torte celim ili po pola iseckanim jagodama, te listićima mente.