OSVAJA UKUSOM

Torta od jagoda sa piškotama: Desert koji će vas zadiviti sočnom i kremastom teksturom! (RECEPT)

Poslastica koja će oduševiti sve ukućane, a gosti će tražiti recept

Recepti 08.04.2019. - 11:40h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama jagoda
  • 400 grama piškota
  • 200 ml mleka
  • 1 vanilin šećer

 

Za kremu:

 

 

  • 200 ml slatke pavlake
  • 600 ml gustog jogurta
  • 150 grama maskarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 150 grama šećera u prahu
  • 2 kesice želatina
  • 10 kašika vode

 

Kraljevsko bogatstvo ukusa: Jednostavna čokoladna mus torta koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Stavite želatin u posudu, pomešajte je s vodom i pustite da nabubri.
  • Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i sir, pa sve dobro izmešajte.
  • Zagrejte nabubren želatin dok se ne otopi pa polako umutite u pripremljenu kremu.
  • Izvadite piškote pa jedan kraj iseckajte na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu.
  • S jedne strane ih umočite u mleko koje ste pomešali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge u kalupu za tortu.
  • Poređajte piškote i na dno kalupa.
  • Polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na kriške naseckanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mleko.
  • Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u frižider da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).
  • Ukrasite površinu torte celim ili po pola iseckanim jagodama, te listićima mente.


Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...