Probajte što pre

Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)

Kombinacija piškota, šlaga i čokoladnog fila oduševljava na prvi zalogaj

Recepti
Autor:
Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

200 g piškota, 250 g margarina, 200 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera u prahu, 7 jaja, 200 g šlaga

Priprema:

Umutite penasto margarin i šećer u prahu, polako dodajte žumanca, pa otopite čokoladu i nju dodajte pa lepo umutite.

Umutite belanca u čvrst sneg pa lagano umešati u smesu sa čokoladom dok ne dobijete gladak fil.

Po dnu i obodu kalupa ređati piškote natopljene u mleku, pa preko njih staviti fil pa staviti u frižider da se stegne preko noći.

Sutradan umutite šlag pa stavite preko fila, skinite kalup i ukrasite po želji.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs