Sastojci:
- 600 grama pilećih grudi (filea)
- 1 kilogram spanaća
- 2 kašike mešavine začina
- 1 glavica luka
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Zapečena piletina sa parmezanom i belim lukom: Izdašan i ukusan obrok za celu porodicu! (RECEPT)
Priprema:
- Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
- U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
- Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
- Još jednom začinite mešavinom začina.
- Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
- Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
- Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
- Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
- Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
- Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
- Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
- Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.
Vraćamo se osnovama kuvanja: Rolovana piletina sa sirom je raj za gurmane! (RECEPT)