Sastojci:
Foto: Profimedia
Priprema:
- Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
- U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
- Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
- Još jednom začinite mešavinom začina.
- Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
- Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
- Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
- Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
- Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
- Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
- Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
- Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.
Vikend je pred nama, te vam predlažemo recept koji će vas osvojiti prvim zalogajem
Budi deo Stil zajednice.