Sprema se za ukupno sat vremena, a ukus je sjajan!
Porebni sastojci:
- Dva komada pilećih grudi
- 110 grama mekog sira
- Četiri manje paprike
- 50 grama rendanog čedar sira ili kačkavalja
- Oko 250 grama slanine, isečene na tanke listove
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Iseckajte papriku na sitne kockice, a zatim pileće belo meso isecite na tanke filete. Potom na komad piletine stavite malo mekog sira, na sredinu, pa odozgo pospite iseckanu papriku i čedar ili kačkavalj.
Ručak gotov za 20 minuta: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT)
![](/data/images/2019/03/04/20/185827_shutterstock-184718582_ff.jpg?ver=1551728350)
Sada treba da spojite levu i desnu ivicu piletine, i da okolo namotate komad slanine. Isto uradite i sa ostalim komadima piletine, zatim poređajte u pleh i odozgo pospite malo soli i bibera.
Pecite oko 45 minuta, izvadite pleh iz rerne i prospite svu mast koja se isedila iz slanine. Povećajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite još desetak minuta.
Prijatno, uživajte u ovom ukusnom obroku!
Marinirana piletina: Mešavina začina i ukus kome niko neće odoleti! (RECEPT)