Pileća prsa su jednostavan komad mesa za pripremu, a kada im dodate i terijaki sos umućen za 2 minuta, obrok će biti još brži i lepši.
Dok se piletina krčka, pripremite prilog po želji. Uz terijaki piletinu odlično će se složiti pirinač kojem ste dodali prstohvat kurkume, ali i povrće poput karfiola i brokolija pripremljenih na pari.
Sastojci:
- 5 kašika soja sosa
- 2 kašike vode
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 2 kašike meda
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika sitno seckanog đumbira
- 2 čena belog luka
- 700 grama pilećih prsa
- susam
Lešo piletina s povrćem: Najzdravije, najmekše i najsočnije meso ikada! (RECEPT)
Priprema:
- U manjoj posudici pomešajte soja sos, vodu, pirinčano sirće, med, kukuruzni skrob, đumbir i beli luk.
- Pustite da se sastojci dobro spoje.
- Piletinu naseckajte na manje kockice i posolite.
- Dodajte ulje i zapržite piletinu sa svih strana.
- Pecite oko 7 minuta.
- Sos dobro promešajte, pa ga dodajte piletini i kuvajte na laganoj vatri još oko pet minuta.
- Dodajte susam, a možete posuti i sitno seckani mladi luk.
Ukusna i hrskava piletina sa susamom: Sprema se u rerni za manje od pola sata! (RECEPT)