ODUŠEVIĆETE SE

Piletina u najkremastijem sosu: Ručak gotov za pola sata! (RECEPT)

Ovaj brzinski recept je idealan za domaćice kojima su došli neočekivani gosti

Recepti
16:02h Autor:
Piletina u najkremastijem sosu: Ručak gotov za pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • oko 300 do 400 grama pilećeg belog mesa
  • 50 grama otopljenog margarina
  • 5 kašika pavlake
  • 1 kašika prezli
  • 3 čena belog luka / može i više ako volite
  • krompir prokuvan / u srazmeri sa veličinom vatrostalne činije
  • vegeta
  • so
  • biber ili neki začin po želji
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pileće belo meso isecite na šnicle.
  • Posolite ga vegetom ili solju.
  • Dobro utrljajte da dobro upiju. Po ukusu možete staviti i biber da dobije lepši ukus.
  • Uzmite vatrostalnu činiju i u nju na dno poređajte krompir koji ste prethodno oljuštili i isekli na šnite.
  • Zatim ga malo posolite ili začinite vegetom.
  • Odozgo ređajte belo meso koje ste umočili u istopljeni margarin.
  • Zatim pavlaku stavite u jednu posudu i u nju stavite prezle i vegetu, biber i beli luk. To sve lepo promešajte i stavite preko piletine.
  • Kad ste istrošili pavlaku lepo je razmažite i spremno je za pečenje
  • Na početku stavite foliju preko posude da se ne bi odmah zapeklo.
  • Neka se peče oko 30 minuta.
  • Pred kraj pečenja skinite foliju da se malo zapeče.

Punjene pileće rolnice: Brz i lagan ručak koji svi vole! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs