Sastojci:
- oko 300 do 400 grama pilećeg belog mesa
- 50 grama otopljenog margarina
- 5 kašika pavlake
- 1 kašika prezli
- 3 čena belog luka / može i više ako volite
- krompir prokuvan / u srazmeri sa veličinom vatrostalne činije
- vegeta
- so
- biber ili neki začin po želji
Priprema:
- Pileće belo meso isecite na šnicle.
- Posolite ga vegetom ili solju.
- Dobro utrljajte da dobro upiju. Po ukusu možete staviti i biber da dobije lepši ukus.
- Uzmite vatrostalnu činiju i u nju na dno poređajte krompir koji ste prethodno oljuštili i isekli na šnite.
- Zatim ga malo posolite ili začinite vegetom.
- Odozgo ređajte belo meso koje ste umočili u istopljeni margarin.
- Zatim pavlaku stavite u jednu posudu i u nju stavite prezle i vegetu, biber i beli luk. To sve lepo promešajte i stavite preko piletine.
- Kad ste istrošili pavlaku lepo je razmažite i spremno je za pečenje
- Na početku stavite foliju preko posude da se ne bi odmah zapeklo.
- Neka se peče oko 30 minuta.
- Pred kraj pečenja skinite foliju da se malo zapeče.
Punjene pileće rolnice: Brz i lagan ručak koji svi vole! (RECEPT)