ukus je fantastičan

Palačinke koje možete praviti bez jaja: Bez griže savesti uživajte u slasnom ukusu! (RECEPT)

Savršen, jednostavan recept za omiljenu poslasticu vaših mališana

Recepti
Autor:
Palačinke koje možete praviti bez jaja: Bez griže savesti uživajte u slasnom ukusu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Palačinke nema ko ne voli, a ovaj recept mogu čak i vegani da isprobaju.

Kao zamenu za jaje možete koristiti čia semenke, semenke lana (1 kašika mlevenih semenki lana/ čia semenki i tri kašike vode), pola izgnječene banane ili skrob.

Sastojci:

  • 125 grama brašna (pirovo/bezglutensko ili mešavina)
  • 1 mala kašičica praška za pecivo
  • 160 ml mleka/biljnog mleka
  • 80 ml mineralne vode
  • 1 jaje
  • 1 velika kašika mlevenih lanenih semenki
  • 3 velike kašike vode
  • ½ male kašičice vanile ili cimeta
  • Po želji malo sirupa od agave ili javora
  • Ulje za premazivanje tiganja

Omiljeni slatkiš: Slasne palačinke bez belog brašna, tope se u ustima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Postupak:

  • Ako koristite vegansko jaje pomešajte lan ili čia semenke s vodom ili usitnite bananu.
  • Pustite da odstoji 5 minuta. Ako niste vegan i jedete jaja preskočite ovaj korak.
  • Pomešajte brašno, prašak za pecivo, te cimet ili vanilu ako ih koristite.
  • Dodajte brašnu mleko,mineralnu vodu i jaje
  • Dobro pomešajte, možeš i ručnim mikserom (treba biti gusto, ali i tečno, pa dodajte mleka prema potrebi).
  • Ostavite da se odstoji 5-10 minuta.
  • Zagrejte tiganj i premažite uljem.
  • U zavisnosti od veličine tiganja dodajte testo, te ga raširite do željene veličine palačinki.
  • Pecite dok se ne počnu da se pojavljuju mehurići.
  • Okrenite i pecite još 2-3 minuta.
  • Tople palačinke premažite nadevom po želji.

Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs