Sastojci:
- 5 krompira
- 1 crni luk
- 2 bela luka
- 2 lista celera
- 175 grama smrznutog kukuruza šećerca
- 150 grama brokolija
- 2 šargarepe
- 75 grama pečuraka
- 165 grama kuvane slanutke
- 20 grama svežeg peršuna
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 1 grančica svežeg timijana
- so i biber po želji
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 480 ml temeljca
- 15 grama delikatesnog francuskog kvasca
- 2 kašike sojinog ili bademovog mleka
- 1 paket lisnatog testa
Grčka spanać pita sa fetom: Bogata i ukusna! (RECEPT)
![](/data/images/2019/03/04/14/185797_profimedia0394519397_ff.jpg?ver=1551707788)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih.
- Iseckajte krompire na komade, skuvajte ih u vrućoj vodi na uobičajen način i ocedite ih.
- Podelite ih na pola: jednu polovinu ostavite u komadima, a od druge napravite pire.
- Stavite ih sa strane da se hlade.
- Zagejte dve kašike maslinovog ulja u velikom tiganju na umerenoj temperaturi.
- U ulje dodajte naseckan luk i beli luk dok ne postanu prozirni. Za to vam treba dva minuta.
- Dodajte naseckan celer, šargarepu i pečurke.
- Ubacite kukuruz, brokolu i slanutak.
- Dodajte sveži ruzmarin i timijan.
- Dinstajte oko 15 minuta dok povrće ne omekša.
Najjednostavniji zdravi doručak: Brza pita od jaja i povrća! (RECEPT)