Sastojci:
- 300 grama brašna
- 25 grama šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice kajenskog bibera
- 100 grama hladnog maslaca
- 100 g narendanog cheddara
- 250 ml mlaćenice
- 1 jaje
- 1 kašika vode
Pleteni venčići: Najmekše i najvazdušastije testo koje ćete probati! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa.
- Lim obložite papirom za pečenje.
- Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, kajenski biber i so u jednoj posudi.
- Ubacite komadiće hladnog maslaca i kratko izmiksajte.
- Dodajte sir i mlaćenicu, prebacite na pobrašnjenu podlogu i kratko mesite.
- Ponovo pobrašnjavite površinu, razvaljajte testo tako da bude debelo 1 – 1,5 centimetar i iseckajte krugove.
- Premažite ih žumancetom, preestite na papir za pečenje i pecite 12 -14 minuta.