Vreme za pripremu: 10 minuta
Vreme za kuvanje: 30 minuta
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- so i biber po ukusu
- 1 prstohvat granula belog luka
- 1 seckani crni luk
- 300 grama iseckanih svežih šampinjona (ili drugih pečuraka)
- 1 instant krem supa od pečuraka (iz kesice)
Način pripreme:
Začinite svinjske kotlete solju, biberom i granulama belog luka po vašem ukusu.
Skuvajte jednu instant krem supu od pečuraka.
Svinjetina pečena u grnetu: Recept koji se prenosi sa kolena na koleno!
U velikom tiganju (šerpi) propržite kotlete na umerenoj vatri. Dodajte seckani luk, šampinjone i propržite ih jedno 5 minuta. Prelijte kotlete krem supom od šampinjona. Poklopite tiganj (šerpu) i smanjite temperaturu na kojoj pržite. Neka se to sve dinsta 20-30 minuta, ili dok kotleti ne budu gotovi.
Prijatno, uživajte u ovom ukusnom obroku!