bogatstvo ukusa

Kremasta fantazija: Francuska svilena pita od koje će vam krenuti voda na usta! (RECEPT)

Recept će vas oduševiti, a bogatstvo ukusa koje nudi ova poslastica nateraće vas da je pravite stalno

Recepti 03.04.2019. - 18:29h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

 

Sastojci za koru:

 

  • 230 grama krekera
  • 3 kašike istopljenog neslanog maslaca

 

Za fil:

 

  • 260 grama šećera
  • 4 velika jaja
  • 230 grama otopljene čokolade za kuvanje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 140 grama neslanog maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 4 kašičice šećera u prahu

 

Sočni desert: Pita sa višnjama i cimetom kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Za preliv:

 

  • 1 šoljica slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras

 

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 250 Celzijusa i pouljite pleh.
  • Stavite krekere u blender i meljite dok ne dobijete prah.
  • Dodajte rastopljeni maslac i promešajte, te stavite smesu u pleh.
  • Pecite 10 minuta.
  • Ostavite da se potpuno ohlade.
  • U šerpicu umutite jaja i šećer, te kuvajte stalno mešajući.
  • Dodajte čokoladu i vanilu i miešajte dok smesa ne postane glatka.
  • Ostavite da se ohladi.
  • U drugu posudu mikserom umutite puter dok ne postane penast.
  • Postepeno dodajte ohlađenu čokoladnu smessu i mutite najvećom brzinom pet minuta.
  • Izlijte smesu na testo i ravnomerno rasporedite.
  • Ostavite da odstoji u frižderu šest sati.
  • Preliv napravite uz pomoć električnog miksera. Slatku pavlaku, šećer i vanilu mešajte dok ne dobijete čvrstu smesu.
  • Stavite preko i ukrasite čokoladnim mrvicama ili kakao prahom.

 

Kolač sa jagodama gotov za pola sata: Neodoljiv ukus koji obara s nogu! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...