PREPORUKA

Šampinjoni u bešamel sosu: Neodoljivo kremasto predjelo će vas oduševiti već od prvog zalogaja! (RECEPT)

Ne može da vam se ne svidi!

Recepti
Autor:
Šampinjoni u bešamel sosu: Neodoljivo kremasto predjelo će vas oduševiti već od prvog zalogaja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Punjene pečurke sa slaninicom: Savršeno predjelo ili lagani obrok! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • prstohvat mlevenog bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 3 kašike brašna
  • 6 dl mleka
  • pola kašičice muškatnog oraha
  • 2 dl kisele pavlake

Priprema:

Šampinjone oprati, ocediti i iseckati po želji. Potom propržiti na puteru sitno iseckan crni luk. Dodati iseckan beli luk, pa iseckane šampinjone i pržiti uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Dodati so, biber i suvi začin.

Kada tečnost koju su pustili šampinjoni počne da se smanjuje, dodati brašno i propržiti ga kratko, mešajući varjačom.

Pomalo dolivati hladnog mleka, neprestano mešajući. Kako sos postaje gušći, dolivati po malo mleka i mešati. Mleko nalivati sve dok se ne dobije željena gustina sosa.

Dodati još malo soli i suvog začina po ukusu, pa narendati muškatni oraščić.

Kada je dobijena zadovoljavajuća gustina, skinuti šerpu sa vatre, dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini sa ostatkom sosa.

Uživajte, prijatno!

Ručak na brzinu: Napravite rižoto sa šampinjonima, kremasti ukus obara s nogu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs