zdrava i neodoljiva princeza

Tart fantazija bez šećera i glutena: Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu! (RECEPT)

Ovaj slatkiš se lako priprema, a ukus je čaroban

Recepti
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 100 grama badema
  • 5 velikih kašika kokosovog ulja
  • 3 velike kašike javorovog sirupa

Priprema:

  • Ovsene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna)
  • Zatim ih pomešajte s bademima.
  • Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promešajte smesu.
  • Ujednačenu smesu ravnomerno raspodelite u kalupu razmere 30 cm.
  • Tart pecite 10 minuta u rerni na 180 Celzijusa.
  • Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa tek onda jedite.

Odlične kao lek, još bolje kao slatkiš: 7 veličanstvenih poslastica od maline! (RECEPTI)

foto: Profimedia

Krem od limuna

  • 4 jaja
  • izrendana korica jednog limuna
  • 1/3 šolje meda
  • 1/2 šolje limunovog soka
  • 6 velikih kašika kokosovog ulja.

Priprema:

  • U veliku šerpu stavite jaja, med i koricu limuna i umuite.
  • Smesu ulijte u šerpu i stavite na laganu vatru konstantno mešajući.
  • Kada je krema dovoljno gust, tako što je promenio boju u žutu (baš kao limun) kašiku po kašiku dodajite kokosovo ulje i sok limuna.
  • Nastavite da mešate dok krem ne bude gust otprilike kao puding.
  • Tart prelijte kremom i dekorišite voćem.

Ako želite jednostavniju smesu od ove, a podnosite mleko, možete pripremiti klasični krem ili još jednostavnije puding od vanile s dodatkom limunovog soka.

Čokoladni tart

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs